Antena 3 CNN Externe Brokerul care a fraudat Societe General, un adolescent pasionat de judo

Brokerul care a fraudat Societe General, un adolescent pasionat de judo

Brokerul care a fraudat Societe General, un adolescent pasionat de judo
30 Ian 2008   •   12:40

Jerome Kerviel, brokerul implicat recent în scandalul financiar de la Societe Generale, a fost un adolescent cinstit şi săritor. Aceasta este părerea fostului său antrenor de judo. Jerome este cercetat în libertate pentru producerea unor pagube de aproape 5 miliarde de euro, la banca aflată pe locul doi ca mărime, în Franţa. Cei care îl cunosc pe brokerul francez spun că acesta este onest şi nevinovat.

La 600 de kilometri de Paris, unde este situat oraşul natal al brokerului Jerome Kerviel, oamenii nu se lasă influenţaţi de ancheta de la Societe Generale.

Fostul antrenor de judo al tânărului are amintiri frumoase în legătură cu acesta. ?I-am fost antrenor lui Jerome pentru cinci, şase ani şi a fost un adolescent de-a dreptul încântător. Îi ajuta pe ceilalţi copii, nu au existat niciodată probleme. Când aveam nevoie de el, era aici. Rezervat, nu foarte deschis, dar întotdeauna drept şi săritor cu ceilalţi?, a declarat antrenorul.

Kerviel ar fi declarat procurorilor că şefii de la Societe Generale erau conştienţi de riscul masiv pe care şi-l asumau pe piaţă, dar au închis ochii, atâta timp cât câştigurile instituţiei erau substanţiale. Şi locuitorii din orăşelul său natal consideră că nu este numai vina lui.

?Cred că adevărul nu-l vom cunoaşte prea curând. Nu cred că el este un şarlatan, ci s-a lăsat prins în mrejele succesului?, spun oamenii din oraşul tânărului.

Brokerul francez care a fraudat banca cu aproape 5 miliarde de euro, a fost inculpat pentru abuz de încredere, dar pus în libertate.

Jerome Kerviel a declarat procurorilor că a încercat să pozeze într-un angajat model, care a dorit să se afirme şi să câştige bonusuri şi prestigiu în cadrul instituţiei. A susţinut, de asemenea, că nu a vrut nici o clipă să prejudicieze banca.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close