Antena 3 CNN Externe Brokerul care a fraudat Societe Generale susţine că nu a comis vreun act necinstit

Brokerul care a fraudat Societe Generale susţine că nu a comis vreun act necinstit

Brokerul care a fraudat Societe Generale susţine că nu a comis vreun act necinstit
28 Ian 2008   •   10:25

Poliţia franceză a continuat, duminică, interogarea brokerului acuzat de cea mai mare fraudă din istoria sistemului bancar. În replică, avocaţii acuzatului au trecut şi ei la contra-atac şi susţin că în niciun caz clientul lor nu a comis vreun act necinstit la Societe Generale. Starea de arest a lui Jérome Kerviel a fost prelungită duminică pentru încă 24 de ore. Anchetatorii sunt foarte mulţumiţi de mersul anchetei. Procurorul a precizat că traderul a oferit "elemente foarte interesante" pentru anchetă. Kerviel este acuzat că a investit banii băncii în speculaţii hazardate soldate, în cele din urmă, cu pierderi de aproape cinci miliarde de euro. Se pare însă că el nu a deturnat nici un ban în folos personal.

Société Générale şi-a detaliat duminică acuzaţiile într-un comunicat, după ce tot mai multe voci i-au pus la îndoială versiunea. Banca susţine că traderul a ocolit, prin metode aproape geniale, procedurile de control. Atunci când a fost, totuşi, descoperit, plasamentele sale riscante se ridicau la 50 de miliarde de euro.

În replică, avocaţii traderului denunţă "linşajul mediatic" la care ar fi supus clientul lor. Potrivit avocaţilor, Kerviel ar fi adus, de fapt, beneficii de un miliard şi jumătate de euro pentru bancă. Iar pierderile ar fi fost provocate chiar de conducere, care, cuprinsă de panică, s-a grăbit să lichideze plasamentele riscante, în loc să aştepte eventuale evoluţii favorabile la burse.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close