Antena 3 CNN Externe Bruxelles. Fred şi Wilma Flintstone, arestaţi în cadrul unui protest Greenpeace

Bruxelles. Fred şi Wilma Flintstone, arestaţi în cadrul unui protest Greenpeace

Bruxelles. Fred şi Wilma Flintstone, arestaţi în cadrul unui protest Greenpeace
26 Mai 2008   •   18:46

Activişti ai Greenpeace costumaţi în personaje precum "Fred şi Wilma Flintstone", din celebrul desen animat, au fost arestaţi luni, la Bruxelles, în cadrul unui inedit protest faţă de emisiile de dioxid de carbon ale maşinilor. Şase dintre protestatari au fost reţinuţi în timp ce se îndreptau spre Parlamentul European, deplasându-se chiar într-o maşină de tipul celor folosite în serialul "The Flintstones". Activişti au fost reţinuţi împreună cu alte trei persoane, fiind acuzaţi de tulburarea liniştii publice, conform poliţiei belgiene, citate de Reuters.

De asemenea, a fost confiscată o placă din piatră, care denunţa persoanele care desfăşoară activităţi de lobby pentru industria auto. Placa a fost confiscată înainte de a fi înmânată parlamentarilor, conform unui purtător de cuvânt al organizaţiei.

Parlamentul European va începe, în această săptămână, dezbaterile privind micşorarea emisiilor de dioxid de carbon ale maşinilor. Noua legislaţie în domeniu va conţine şi sancţiuni pentru producătorii auto care nu îndeplinesc aceste prevederi.

Constructorii europeni de autoturisme susţin că măsurile ar putea pune în pericol competitivitatea pe pieţele internaţionale. Germania, ţară al cărui sector auto este foarte dezvoltat, şi-a luat însă angajamentul că va susţine industria de profil.

"Activiştii noştri şi vehiculele lor fără emisii de dioxid de carbon, trag un semnal de alarmă cu privire la această industrie-dinozaur care influenţează politica UE privind schimbarea climatică", a declarat Melanie Francis, activistă a organizaţiei Greenpeace.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close