Antena 3 CNN Externe Bruxelles. Proteste faţă de aderarea Turciei la Uniunea Europeană

Bruxelles. Proteste faţă de aderarea Turciei la Uniunea Europeană

Bruxelles. Proteste faţă de aderarea Turciei la Uniunea Europeană
14 Dec 2007   •   18:55

Sute de persoane au protestat vineri la Bruxelles, faţă de aderarea Turciei la Uniunea Europeană, în timpul summitului european de iarnă la care participă şefii de stat şi de guvern din cele 27 de state comunitare. La câteva sute de metri a fost un alt protest, al nemulţumiţilor de noul Tratat de Reformă. Prima demonstraţie a fost organizată de câteva sute de etnici armeni.

Aceştia au protestat faţă de posibila aderare a Turciei la Uniunea Europeanã. ?Suntem aici ca să spunem nu intrării Turciei în Uniunea Europeană pentru că nu respectă drepturile omului, nu vrea să părăsească Ciprul, nici nu recunoaşte genocidul armenilor şi nici nu le dă kurzilor dreptul de a participa la viaţa politică?, a precizat Morat Papazian, reprezentantul armenilor din Paris.

Organizatorii celui de-al doilea protest la summitul de la Bruxelles cred că modul de adoptare a noului tratat al Ununii Europene semnat joi la Lisabona nu este democratic. Demonstranţii au amplasat mai multe semne de circulaţie false, cu mesaje precum "ipocrizie" sau "vrem referendum".

Derek Scott, fost consilier al lui Tony Blair crede că ?e păcat că a fost semnat tratatul. Vor merge mai departe. Chiar şi premeirul nostru s-a făcut de râs, e ca un şcolar pedepsit să rămână în clasă după ore.?

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close