Antena 3 CNN Externe Bulgaria. 100.000 de şoferi renunţă la maşini din cauza preţului combustibililor

Bulgaria. 100.000 de şoferi renunţă la maşini din cauza preţului combustibililor

Bulgaria. 100.000 de şoferi renunţă la maşini din cauza preţului combustibililor
24 Iun 2008   •   14:50

Creşterea fără precedent a preţului pentru petrol a "trimis" mai mult de 100.000 de maşini din Bulgaria înapoi în garaje, potrivit Standart News. Mii de proprietari de autovehicule bulgari se află în prezent în poziţia de a nu-şi mai putea permite un plin de benzină. Prin urmare, aceştia au decis să nu mai conducă. Poliţia rutieră a vecinilor noştri de la sud a raportat o scădere drastică a traficului auto.

Mai mult de 50.000 de vehicule stau pe dreapta numai în Sofia. "Este o adevărată scădere a traficului", au remarcat taximetriştii şi poliţiştii bulgari. Preţurile în continuă urcare pentru benzină şi motorină au condus la creşterea numărului oamenilor care circulă "pe jos" dar şi cu mijloacele de transport în comun, din Sofia.

În acelaşi timp, capătă popularitate o nouă metodă de a circula: vecinii împart costurile benzinei şi merg la muncă cu acelaşi autoturism. Scuterele şi mopedele se vând ca pâinea caldă, potrivit dealerilor, citatţi de Standart news. O altă soluţie găsită de şoferii bulgari este folosirea unor tipuri de combustibili neconvenţionali, precum gazul natural sau metanul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close