Antena 3 CNN Externe Bulgaria. 8 morţi şi 9 răniţi într-un incendiu feroviar

Bulgaria. 8 morţi şi 9 răniţi într-un incendiu feroviar

Bulgaria. 8 morţi şi 9 răniţi într-un incendiu feroviar
29 Feb 2008   •   17:18

Cel puţin opt oameni au murit şi alţi nouă au fost răniţi, după ce un tren a luat foc în Bulgaria. Bilanţul victimelor e, însă, provizoriu. Pasagerii au povestit anchetatorilor sosiţi la faţa locului că flăcările s-au extins cu repeziciune, mai ales că în tren nu se afla decât un singur extinctor funcţional.

Incendiul a pornit de la vagoanele de dormit, chiar în apropierea unei gări. La bordul celor nouă vagoane se aflau peste 60 de oameni, care veneau de la Sofia şi se îndreptau spre oraşul Kardam, din nord-estul ţării. Mai multe echipaje de pompieri şi ambulanţe au ajuns imediat în zonă.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza care a dus la izbucnirea incendiului. Un martor crede că a fost vorba despre explozia unei lămpi de neon. Mai mulţi călători s-au plâns că în tren existau doar trei extinctoare, dar numai unul era funcţional. Mai mult, stingerea rapidă a incendiului a fost împiedicată şi de o defecţiune la hidrantul unei maşini de pompieri. Echipele bulgare au putut stinge flăcările abia după o jumătate de oră, după ce au ajuns la locul incidentului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close