Antena 3 Externe Bulgaria a încheiat un acord pe 25 de ani pentru achiziţia de gaze din Azerbaidjan

Bulgaria a încheiat un acord pe 25 de ani pentru achiziţia de gaze din Azerbaidjan

de M.Z.    |    20 Sep 2013   •   21:22
Bulgaria a încheiat un acord pe 25 de ani pentru achiziţia de gaze din Azerbaidjan
Sursa foto: Foto: Agerpres/Tanjug
Compania de stat Bulgargaz din Bulgaria a încheiat un acord cu consorţiul Şah Deniz din Azerbaidjan pentru achiziţia de gaze naturale pe o perioadă de 25 de ani, începând din 2019, aceasta fiind prima diversificare a furnizorilor realizată de autorităţile de la Sofia, relatează Novinite, potrivit Mediafax.
 
Importurile de la Şah Deniz, unde se află cel mai mare zăcământ de gaze din Azerbaidjan, vor fi de un miliard de metri cubi pe an.
 
Directorul general al Bulgargaz a anunţat începerea negocierilor pentru achiziţia de gaze azere la începutul acestui an, dar discuţiile au fost întârziate de faptul că Şah Deniz a respins proiectul Nabucco.
 
Gazele azere vor fi livrate prin conducta TAP, care trece prin Grecia şi ajunge până în Italia. Bulgaria va folosi gazoducte de legătură cu Grecia şi Italia, care urmează să fie construite.
 
Contractul este prima diversificare reală a surselor şi rutelor de gaze naturale realizată de Bulgaria, dependentă de livrările din Rusia, care va avea ca efect extinderea serviciilor oferite de Bulgargaz şi creşterea securităţii aprovizionării cu gaze a consumatorilor.

 
  

×
Subiecte în articol: Bulgaria gaze Azerbaidjan

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close