Antena 3 CNN Externe Bulgaria. Creşte preţul alcoolului. România ar putea fi avantajată

Bulgaria. Creşte preţul alcoolului. România ar putea fi avantajată

Bulgaria. Creşte preţul alcoolului. România ar putea fi avantajată
29 Iul 2008   •   13:29

Preţul alcoolului se va majora în Bulgaria ca urmare a creşterii costului sticlei cu 0,5 leva (aproximativ 0,25 de euro), anunţă agenţia Standart news. Producătorii de vin protestează faţă de decizia de scumpire a companiilor care fabrică sticla, deoarece recipientul reprezintă o treime din preţul final al vinului.

Din acest motiv costul celei mai ieftine sticle de vin va creşte cu 10 procente, potrivit previziunilor firmelor care produc băutura alcoolică, citaţi de Standart News În opinia acestora preţurile nu vor creşte la toate sortimentele din cauza competiţiei acerbe de pe piaţă.

"Vom plăti din buzunarele noastre creşterea costului sticlei în cazul băuturilor superioare", au declarat producătorii de vinuri, citaţi de Standart News. Mulţi dintre aceşti intenţionează să importe sticla.

"Companiile care fabrică sticla din afara ţării produc exact ceea ce avem noi nevoie, în tim ce în Bulgaria suntem şantajaţi constant cu costuri ridicate", se plâng producătorii de vin.

Decizia acestora ar putea să aducă profituri companiilor care fabrică sticlă din România, fiind posibil ca, în viitor, bulgarii să bea vin din sticle româneşti.

Fotografie: Caep.com.br

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close