Antena 3 CNN Externe Bulgaria. Primarul Sofiei se teme că partidele din guvern vor organiza asasinarea sa

Bulgaria. Primarul Sofiei se teme că partidele din guvern vor organiza asasinarea sa

Bulgaria. Primarul Sofiei se teme că partidele din guvern vor organiza asasinarea sa
29 Iul 2008   •   23:50

Primarul Sofiei, Boiko Borisov, totodată lider neoficial al partidului GERB, a declarat că se teme pentru viaţa sa, suspectând că partidele din coaliţia de guvernământ din Bulgaria ar putea organiza asasinarea sa. Într-un interviu acordat postului privat de televiziune bTV, Borisov a declarat că ministrul de Interne începe să pregătească un alibi pentru partidele de guvernământ în cazul comiterii unui asasinat care să îl vizeze.

Luni, ministrul a declarat că instituţia pe care o conduce cheltuieşte resurse preţioase pentru a asigura securitatea primarului Sofiei, dar a adăugat că nu ştie de ce are nevoie Borisov de atâtea măsuri de securitate - din cauza poziţiei sale curente sau din cauza unor fapte din trecut. "Pregătesc terenul - această clică din jurul Partidului Socialist Bulgar şi a Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi - aşa încât dacă se întâmplă ceva cu mine, vor putea atribui acest eveniment unor conflicte din trecut", a declarat Borisov, citat de site-ul Novinite.com.

Borisov a adăugat că Ministerul bulgar de Interne a primit informaţii de la serviciile secrete străine despre un posibil atentat împotriva sa. În ceea ce priveşte posibilele motive ale asasinării sale, primarul Sofiei a explicat că a confiscat tone de narcotice şi a destituit 30 de reţele ilegale de imprimare de bancnote false în timpul mandatului său ca secretar şef al Ministerului de Interne (2001-2005), relatează Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close