Antena 3 CNN Externe Bulgaria se teme de sancţiuni din partea UE

Bulgaria se teme de sancţiuni din partea UE

Bulgaria se teme de sancţiuni din partea UE
21 Apr 2008   •   18:34

După ce săptămâna trecută, publicaţia Financial Times a scris un articol dur la adresa României şi Bulgariei, propunând luarea unor măsuri mai drastice şi sancţionarea acestor ţări, vecinii noştri de la sud se pregătesc pentru eventualitatea unor sancţiuni din partea Comisiei Europene.

Pentru a împiedica acest scenariu, Guvernul bulgar a lansat o campanie de lobby în mai multe capitale europene, pentru a obţine sprijinul Germaniei, Marii Britanii şi Spaniei.

De asemenea, Sofia mizează pe susţinerea fostului comisar al Justiţiei Franco Frattini, care va face parte din noul Cabinet Silvio Berlusconi. Frattini a avut o atitudine flexibilă faţă de Bulgaria şi chiar a fost la schi împreună cu fostul ministru de Interne Rumen Petkov.

Recentele scandaluri de corupţie, precum şi acuzaţiile că Petkov ar fi influenţat investigaţiile poliţiei au creat o imagine negatviă a Bulgariei in occident şi ar putea atrage critici dure in ceea ce priveşte combaterea corupţiei şi a crimei organizate.

O eventuală activare a clauzei de salvgardare ar duce la demisia actualului cabinet şi la convocarea alegerilor anticipate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close