Antena 3 CNN Externe BULGARIA Sute de români, blocaţi pe drumul spre ţară. S-a deschis un număr telefonic pentru urgenţe

BULGARIA Sute de români, blocaţi pe drumul spre ţară. S-a deschis un număr telefonic pentru urgenţe

<font color=red>BULGARIA</font> Sute de români, blocaţi pe drumul spre ţară. S-a deschis un număr telefonic pentru urgenţe
03 Ian 2008   •   10:46

Aproximativ 1.300 de români au fost blocaţi în ultimele ore în Bulgaria pe drumurile de întoarcere în ţară. Mulţi dintre ei au reuşit să depăşească zonele dificile, dar circa 600 de turişti sunt încă blocaţi în zona localităţii Ruse. Autorităţile bulgăreşti promit că până vineri la prânz drumurile vor fi deblocate şi fiecare se va putea întoarce acasă.

Cea mai gravă situaţie se înregistrează la Stara Zagora, unde sunt înzăpezite 20 de autocare şi 10 maşini cu români. La 60 de kilometri de Ruse, este un alt blocaj rutier din cauza a două autocare româneşti care au derapat şi au blocat drumul.

Ministerul Internelor şi Reformei Administrative recomandă cetăţenilor români aflaţi în Bulgaria ca, pe măsură ce se apropie de punctul de frontieră Ruse-Giurgiu, să apeleze, dacă sunt în dificultate, la numărul de telefon 0246.231.195 ? dispeceratul Poliţiei de Frontieră Giurgiu ? pentru a li se facilita intrarea în ţară.

În ajutorul românilor blocaţi în Bulgaria a sărit şi compania BGS, care a trimis acolo un grup de 10 angajaţi. Ei au plecat cu trei maşini de teren complet echipate pentru astfel de situaţii. Cei zece salvatori profesionişti, printre care şi cadre medicale ale serviciului de ambulanţă BGS, au misiunea de a veni în ajutorul românilor blocaţi pe drum.

Autorităţile bulgare au scos în stradă chiar şi armata pentru a ajuta la deszăpezire. Situaţia este critică în Bulgaria, multe drumuri naţionale fiind blocate.

Unele sate au rămas fără curent electric. Principalele trei porturi de la Marea Neagră au fost închise. Pe aeroporturile din Sofia şi Plovdiv au fost anulate mai multe curse internaţionale.

SUTE DE TURIŞTI ROMÂNI AU RĂMAS BLOCAŢI ÎN BULGARIA

Antena3.ro

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close