Antena 3 CNN Externe Bulgaria. Un înalt oficial al armatei şi-a dat demisia, în urma exploziilor de la Celopecene

Bulgaria. Un înalt oficial al armatei şi-a dat demisia, în urma exploziilor de la Celopecene

Bulgaria. Un înalt oficial al armatei şi-a dat demisia, în urma exploziilor de la Celopecene
04 Iul 2008   •   18:49

Exploziile au continuat şi vineri dimineaţă la depozitul militar din apropierea Sofiei. Locuitorii evacuaţi din cauza exploziilor s-au reîntors acasă, dar stau ca pe un butoi de pulbere şi au tras o sperietură în urma exploziei de dimineaţă. Joi a fost însă mult mai rău. Bucăţi din armamentul incendiat au fost aruncate la câţiva kilometri depărtare de suflul exploziilor de la Celopecene.

Serviciul de investigaţii al armatei bulgare examinează ipoteza incendierii premeditate a depozitului de armament pentru muşamalizarea unui furt de arme. Generalul Boyko Rabadzhiiski, şeful Brigăzii de Logistică, a declarat totuşi că, probabil, „muniţia a explodat din cauza temperaturilor ridicate din atmosferă şi a vârstei lor înaintate (n.r. de peste 18 ani)”, scrie Novinite.com.

În toată această afacere a căzut totuşi un cap, după ce Consiliul de Apărare din cadrul Ministerului Apărării din Bulgaria a acceptat demisia locotenent-generalului Rumen Tsokov, adjunctul şefului statului major pentru resursele armatei, care şi-a asumat răspunderea pentru incidentul de la Celopecene.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close