Antena 3 CNN Externe Bulgarii inaugurează în iulie linia de feribot Nikopol ? Turnu Măgurele

Bulgarii inaugurează în iulie linia de feribot Nikopol ? Turnu Măgurele

Bulgarii inaugurează în iulie linia de feribot Nikopol ? Turnu Măgurele
27 Mai 2008   •   22:00

Noua linie de feribot dintre portul bulgar Nikopol şi cel românesc de la Turnu Măgurele, peste Dunăre, va fi inaugurată la mijlocul lunii iulie, informează site-ul Novinite.com, care îl citează pe adjunctul ministrului bulgar al Transporturilor, Dimcho Mihalevski. Terminalul a fost deja construit, însă în prezent se lucrează la implementarea unor măsuri de securitate adiţionale.

Aproximativ 6,5 milioane de euro au fost investite în linia de feribot, din care 2,5 milioane au fost suportate de guvernul bulgar, în timp ce restul fondurilor au provenit de la UE, în cadrul programului Phare. Partea bulgară a complexului de feribot va fi operată de compania fluvială Bulgarian River Shipping.

Adjunctul ministrului bulgar al Transporturilor a declarat la Nikopol că noua linie de feribot va avea un impact economic major, făcând parte din politica ţării de a-şi deschide graniţele.

Mihalevski a reamintit că o altă linie de feribot, între Silistra şi Călăraşi, a fost deschisă recent şi a anunţat că alte două puncte vamale vor fi deschise la graniţa dintre Bulgaria şi Grecia până la jumătatea anului 2009.

Platforma bulgărească a noii linii de feribot poate transporta 12 camioane şi traversează fluviul în doar opt minute. Totuşi, taxele de folosire nu au fost încă discutate, pentru că problema apartenenţei nu a fost rezolvată. A fost rezolvată în schimb reabilitarea drumului de 45 de kilometri ce leagă Nikopol de Pleven, care se desfăşoară conform planurilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close