Antena 3 CNN Externe Busculadă la Roma. Jurnalişti agresaţi de către gărzile lui Robert Mugabe (FOTO)

Busculadă la Roma. Jurnalişti agresaţi de către gărzile lui Robert Mugabe (FOTO)

Busculadă la Roma. Jurnalişti agresaţi de către gărzile lui Robert Mugabe <font color=red>(FOTO)</font>
03 Iun 2008   •   13:13

Cameramanii de la televiziunea canadiană CBC, dar şi fotografii prezenţi în centrul Romei au avut parte, noaptea trecută, de momente dificile, încercând să obţină imagini cu Robert Mugabe, preşedintele ţării Zimbabwe. Gărzile de corp ale oficialului nu au îngrădit zona în care urma să sosească Mugabe, ceea ce a dus la o adevărată busculadă. Jurnaliştii au fost îmbrânciţi şi chiar imobilizaţi de către bodyguarzi, în încercarea de a-l proteja pe Robert Mugabe.

FOTOGRAFII DE LA INCIDENT

50 de şefi de stat şi de guvern, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale, se reunesc marţi la Roma, pentru a discuta despre criza alimentară mondială şi despre creşterea preţurilor. Întâlnirea va dura trei zile. Înainte de deschiderea lucrărilor, atenţia a fost reţinută însă de prezenţa la summit a doi lideri controversaţi - preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad şi liderul din Zimbabwe, Robert Mugabe.

Robert Mugabe, considerat dictatorul din Zimbabwe, are chiar interdicţie de a călători sau staţiona în Uniunea Europeană. A putut ajunge la Roma datorită unei derogări punctuale. Sosirea lui a fost însă condamnată de Londra şi Canberra, în timp ce Parisul se ?întreabă? care este motivaţia reală a prezenţei sale.

Muhabe şi Ahmadinejad ? surpriza summitului de la Roma

Sursa foto: LaRepubblica.it

Antena3.ro

×
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close