Antena 3 CNN Externe Bush cere regelui saudit să tempereze preţul petrolului

Bush cere regelui saudit să tempereze preţul petrolului

Bush cere regelui saudit să tempereze preţul petrolului
15 Ian 2008   •   17:11

Preşedintele american George W. Bush îi va cere regelui Abdalah al Arabiei Saudite să facă presiuni asupra ţărilor membre OPEC pentru a ţine sub control preţul petrolului. Americanii sunt extrem de îngrijoraţi pentru că preţul în creştere al ţiţeiului ameninţă economia Statelor Unite cu recesiunea. Bush se află la Riad pentru o vizită de două zile şi se va întâlni cu regele marţi seară. Pentru moment, preţul petrolului se menţine în jurul valorii de 95 de dolari pe baril.

Vizita lui Bush în Arabia Saudită poate fi deja considerată un succes. Statele Unite au încheiat un contract de 20 de miliarde de dolari pentru a livra armament armatei saudite.

"Cea mai bună calea de a înţelege lumea este concentrarea, dezbaterile în comun care ne fac să înţelegem că împărţim acelaşi Dumnezeu, aceleaşi aşteptări pentru pentru copiii noştri şi pentru viitor. Este o vizită importantă pentru mine. Sunt extrem de încântat să fiu în regat", a declarat Bush.

Condoleezza Rice a făcut o vizită surpriză la Bagdad

Secretarul de stat american Condoleezza Rice, care îl însoţeşte pe Bush în Orientul Mijlociu, a făcut o vizită surpriză la Bagdad, pentru o întrevedere cu premierul irakian.

Oficialul american a avut o întrevedere cu premierul Nouri al Maliki şi ministrul irakian al afacerilor externe în zona verde a capitalei. Şeful diplomaţiei americane a vorbit şi despre progresele reconcilierii politice realizate de irakieni în ultima lună.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close