Bush consideră că Osama bin Laden nu va fi prins în timpul mandatului său

25 Ian 2008   •   17:03
Bush consideră că Osama bin Laden nu va fi prins în timpul mandatului său
Preşedintele Bush nu crede că va reuşi să-l captureze pe Osama bin Laden până la terminarea mandatului său din Ianuarie 2009, cu toate că aceasta a fost şi este una dintre priorităţile sale. George Bush a declarat la postul de televiziune Fox News că dacă armata sau serviciul de spionaj american ar fi ştiut unde se află bin Laden, l-ar fi prins deja.

"Dacă am fi găsit peştera în care se află, vă asigur că ar fi fost adus în faţa justiţiei", a spus Bush într-un documentar care va fi difuzat în curând. "Aş fi lăsat în urma mea, pentru următorul preşedinte, un mecanism şi o structură pentru a proteja mai bine America", a adăugat Bush.

Găsirea lui bin Laden, despre care se crede că s-ar ascunde la graniţa Pakistanului cu Afganistanul, rămâne o prioritate pentru preşedintele american. Bush a abordat şi subiectul privind controversatele sale decizii din politica externă, inclusiv războiul din Irak:

"Menirea naţiunilor cu un trai confortabil este de a-i ajuta pe alţii să-şi dea seama de binecuvântările unei societăţi libere". Drumul spre victorie în Irak va fi "gradual" a precizat preşedintele american.

"Securitatea s-a îmbunătăţit cu siguranţă, situaţia politică a devenit mai bună, iar economia începe să se îmbunătăţească", spune Bush în documentar.

Antena3.ro

Parteneri
x close