Antena 3 CNN Externe Bush consideră că Osama bin Laden nu va fi prins în timpul mandatului său

Bush consideră că Osama bin Laden nu va fi prins în timpul mandatului său

Bush consideră că Osama bin Laden nu va fi prins în timpul mandatului său
25 Ian 2008   •   17:03

Preşedintele Bush nu crede că va reuşi să-l captureze pe Osama bin Laden până la terminarea mandatului său din Ianuarie 2009, cu toate că aceasta a fost şi este una dintre priorităţile sale. George Bush a declarat la postul de televiziune Fox News că dacă armata sau serviciul de spionaj american ar fi ştiut unde se află bin Laden, l-ar fi prins deja.

"Dacă am fi găsit peştera în care se află, vă asigur că ar fi fost adus în faţa justiţiei", a spus Bush într-un documentar care va fi difuzat în curând. "Aş fi lăsat în urma mea, pentru următorul preşedinte, un mecanism şi o structură pentru a proteja mai bine America", a adăugat Bush.

Găsirea lui bin Laden, despre care se crede că s-ar ascunde la graniţa Pakistanului cu Afganistanul, rămâne o prioritate pentru preşedintele american. Bush a abordat şi subiectul privind controversatele sale decizii din politica externă, inclusiv războiul din Irak:

"Menirea naţiunilor cu un trai confortabil este de a-i ajuta pe alţii să-şi dea seama de binecuvântările unei societăţi libere". Drumul spre victorie în Irak va fi "gradual" a precizat preşedintele american.

"Securitatea s-a îmbunătăţit cu siguranţă, situaţia politică a devenit mai bună, iar economia începe să se îmbunătăţească", spune Bush în documentar.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close