Antena 3 CNN Externe Bush: economia americană traversează o perioadă de incertitudine

Bush: economia americană traversează o perioadă de incertitudine

Bush: economia americană traversează o perioadă de incertitudine
29 Ian 2008   •   08:54

Preşedintele George Bush a susţinut ultimul său discurs despre starea naţiunii. Situaţia economică precară, liberalizarea comerţului mondial şi continuarea războiului împotriva terorismului au fost principalele teme tratate de liderul de la Casa Albă în faţa membrilor Congresului. Pentru George Bush este ultimul an în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Liderul de la Casa Albă a ajuns la sediul Congresului cu întârziere. George Bush era aşteptat atât de membrii partidului republican din rândurile căruia provine, dar şi de adversarii democraţi, care în prezent deţin majoritatea în Congres.

Posibilii candidaţi la Casa Albă, senatorii democraţi Hillary Clinton şi Barack Obama au fost şi ei în sală. Mai întâi, George Bush a dat mâna cu parlamentarii americani, cu unii dintre ei fiind exagerat de familiar.

Înainte de începerea discursului, membrii ambelor tabere s-au ridicat în picioare şi l-au aplaudat cu respect pe cel mai puternic om al Planetei.

Încă de la început, liderul de la Casa Albă a recunoscut că economia americană traversează o perioadă de incertitudine şi a făcut apel către membrii Congresului să ia decizii rapide şi ferme. Bush a dar asigurări că s-a ajuns la un consens legat de un pachet de subvenţii care include scutirea de taxe pentru indivizi şi familii şi stimulente pentru investiţiile în afaceri.

O altă problemă tratată de George W. Bush a fost necesitatea încheierii unui acord referitor la liberalizarea comerţului mondial. Totodată, Bush s-a referit la sistemul educaţional, cel medical şi cel energetic precum şi la politica de imigrare.

În plan extern, George Bush şi-a exprimat dorinţa să continue şi în ultimul an de mandat, războiul împotriva terorismului. Cât despre programul nuclear al Iranului, Bush a pledat din nou pentru renunţare, iar pacea din Orient a rămas o prioritate pentru 2008.

?Ne opunem totodată forţelor extremiste de pe Pământul Sfânt, unde avem o nouă cauză de apărat. Palestinienii şi-au ales un preşedinte care recunoaşte că a te confrunta cu teroarea este esenţial în realizarea unui stat în care poporul să poată trăi în demnitate şi pace cu Israelul?, a declarat Bush.

ULTIMUL DISCURS AL LUI BUSH DESPRE STAREA NAŢIUNII

Antena 3

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close