Antena 3 CNN Externe Bush monitorizează criza financiară: Poporul american poate sta liniştit

Bush monitorizează criza financiară: Poporul american poate sta liniştit

Bush monitorizează criza financiară: Poporul american poate sta liniştit
18 Sep 2008   •   18:45

Preşedintele american George W. Bush a susţinut joi o conferinţă de presă la Casa Albă, pe marginea crizei finaciare care a afectat Statele Unite în ultima perioadă. Declaraţiile preşedintelui au fost primele după ce sistemul bancar din SUA a intrat în criză la începutul acestei săptămâni, lucru care s-a resimţit şi în sistemele bancare din restul lumii şi care a afectat inclusiv activitatea burselor.

Principala cauză pentru prăbuşirea sistemului bancar este criza imobiliară care s-a acutizat foarte mult în America. Bush i-a asigurat însă pe americani că guvernul nu închide ochii în această perioadă şi că pot sta liniştiţi. "Poporul american este preocupat de situaţia de pe piaţa noastră financiară şi împărtăşesc îngrijorarea lui. Mi-am anulat o vizită azi pentru a sta la Washington, unde voi continua să monitorizez îndeaproape situaţia, urmând să am discuţii cu consilierii mei economici", a declarat Bush.

În încercarea de a-i linisti pe americani, Bush nu a dat detalii despre planurile pe care le are în vedere, dar a trecut repede în revistă măsurile deja luate. "Am preluat controlul asupra companiilor ipotecare Fannie Mae şi Freddie Mac. Săptămâna aceasta, Rezerva Federală a acţionat pentru a evita prăbuşirea companiei AIG", a spus preşedintele american.

Bush a ieşit la Casa Albă în ziua în care Rezerva Federala a anunţat că va disponibiliza 180 de miliarde de dolari în lichidităţi, în cadrul unei acţiuni concertate a băncilor centrale mondiale. O acţiune care are ca scop stoparea panicii de pe pieţele financiare după ce banca Lehman Brothers a intrat în procedura de faliment. "Administraţia mea se concentrează pe rezolvarea acestor provocări. Americanii pot fi siguri că vom continua să acţionăm pentru stabilizarea pieţelor financiare şi pentru a spori încrederea investitorilor", a încheiat Bush.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close