Antena 3 CNN Externe Bush: SUA sprijină Israelul necondiţionat în faţa grupărilor islamice

Bush: SUA sprijină Israelul necondiţionat în faţa grupărilor islamice

Bush: SUA sprijină Israelul necondiţionat în faţa grupărilor islamice
15 Mai 2008   •   15:31

Preşedintele american, George W. Bush i-a asigurat pe israelieni, în discursul susţinut în faţa membrilor Knesset-ului, de sprijinul necondiţionat al Statelor Unite, în faţa grupărilor Hamas şi Hezbollah şi a Iranului. Bush a vizitat Israelul, cu ocazia aniversării a 60 de ani de la crearea statului evreu.

Preşedintele american, George W. Bush şi Prima Doamnă au fost primiţi cu mare pompă în Parlamentul israelian. La prima sa vizită în Knesset, Bush a fost întâmpinat chiar de preşedintele legislativului. În discursul pe care l-a susţinut în faţa parlamentarilor, liderul american i-a asigurat pe israelieni că sprijinul acordat de Statele Unite este "de neclintit" în faţa grupării palestiniene Hamas, mişcării şiite Hezbollah şi Iranului.

Bush a profitat de ocazie şi l-a acuzat pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad că vrea să aducă Orientul Mijlociu în evul mediu. Discursul său s-a încheiat cu aplauze.

De dimineaţă, George W. Bush a vizitat fortăreaţa Masada, un adevărat simbol al eroismului poporului israelian. Liderul de la Casa Albă, prima doamnă Laura Bush, însoţiţi de premierul israelian Ehud Olmert şi soţia acestuia, au vizitat ruinele palatului construit de regele Irod cel Mare şi o veche sinagogă.

Măsurile de securitate au fost foarte stricte, iar zona împânzită de forţe de ordine.

Vizita de două zile a lui Bush în Israel se va incheia joi, însă acesta îşi va continua turneul în Orient cu opriri în Arabia Saudită şi Egipt.

Antena 3

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close