Antena 3 CNN Externe Bush: Tratatul de pace israeliano-palestinian va fi semnat până la sfârşitul anului (VIDEO)

Bush: Tratatul de pace israeliano-palestinian va fi semnat până la sfârşitul anului (VIDEO)

Bush: Tratatul de pace israeliano-palestinian va fi semnat până la sfârşitul anului <font color=red>(VIDEO)</font>
10 Ian 2008   •   10:16

Preşedintele american George W. Bush, aflat la Ramallah, a dat asigurări că Tratatul de pace israeliano-palestinian va fi semnat până la finele acestui an. În cadrul conferinţei de presă comune cu liderul Autorităţii Palestiniene, Bush s-a declarat convins că va fi creat un stat palestinian. George W. Bush şi-a început turneul diplomatic în Orientul Mijlociu, Bush a devenit, joi, primul preşedinte american care vizitează sediul Autorităţii Palestiniene din Ramallah, unde este aşteptat fără prea mare entuziasm.

Primit cu mare fast la Ierusalim, preşedintele Bush a discutat cu premierul Ehud Olmert despre negocierile de pace cu palestinienii, dar şi despre problema iraniană. El s-a referit din nou la incidentul în care vedetele iraniene au ameninţat trei nave americane în Golf.

"Vor suporta consecinţe serioase dacă ne mai atacă navele, pur şi simplu. Iar sfatul meu pentru ei este să nu o facă", a declarat Bush. În ceea ce priveşte procesul de pace, Bush a cerut Israelului să desfiinţeze coloniile ilegale din Cisiordania.

El a aprobat poziţia lui Olmert, care a condiţionat succesul negocierilor de încetarea atacurilor cu rachete ale extremiştilor palestinieni din Gaza. La rândul lor, islamiştii Hamas au organizat manifestaţii la Gaza, unde deţin puterea. Drapelul american a fost ars iar Bush a fost calificat drept "duşman al libertăţii".

Bush se va afla joi în teritoriile controlate de Autoritatea Palestiniană. El se va ruga în Biserica Naşterii Mântuitorului din Bethleem şi se va întâlni, la Ramallah, cu preşedintele Mahmoud Abbas.

Palestinienii nu-şi pun mari speranţe în vizita sa dar speră, totuşi, să-l convingă să facă presiuni pentru încetarea colonizării evreieşti în Cisiordania şi a atacurilor armatei israeliene.

BUSH: TRATATUL DE PACE ISRAELIANO-PALESTINIAN VA FI SEMNAT PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI

Antena 3

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close