Antena 3 CNN Externe Bush trimite emisar la Organizaţia Conferinţei Islamice pentru a ameliora imaginea SUA

Bush trimite emisar la Organizaţia Conferinţei Islamice pentru a ameliora imaginea SUA

Bush trimite emisar la Organizaţia Conferinţei Islamice pentru a ameliora imaginea SUA
28 Feb 2008   •   12:31

Preşedintele George W. Bush a anunţat miercuri nominalizarea omului de afaceri texan, Sada Cumber, drept emisar special la Organziaţia Conferinţei Islamice (OCI). Acesta va avea drept misiune combaterea "ideilor false" despre Statele Unite. "Obiectivul său este de a explica lumii islamice că America îi este prietenă, că este prietena libertăţii, a păcii, că acordăm o mare importanţă religiei", a declarat Bush.

Preşedintele a explicat că Sada Cumber este un cunoscător al lumii musulmane. Cumber, în prezent directorul unei companii de telecomunicaţii, este primul emisar al Statelor Unite la OCI, a precizat Casa Albă. Sada este de origine din Austin, statul Texas, de unde este originar şi preşedintele Bush.

"Există multe idei false despre America iar Sada se va alătura eforturilor noastre de a explica adevărul, vreau ca oamenii să cunoască adevărul despre America" şi să ştie că "America are foarte mulţi oameni înţelegători, care acordă o mare importanţă părerilor celorlalţi", susţine Bush.

Decizia de a ataca Irakul şi măsurile luate în cadrul luptei împotriva terorismului, cum ar fi închisoarea de la Abu Ghraib, din Irak, sau cea de la Guantanamo, Cuba, au dat naştere unui puternic curent antiamerican în rândul musulmanilor. OCI este o organziaţie interguvernamentală care reuneşte 57 de ţări, menită să consolideze cooperarea şi solidaritatea între naţiunile musulmane. Organizaţia a salutat iniţiativa lui Bush în iunie 2007.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close