Antena 3 CNN Externe C.E. despre zborurile CIA: România şi Polonia să-şi clarifice poziţiile

C.E. despre zborurile CIA: România şi Polonia să-şi clarifice poziţiile

C.E. despre zborurile CIA: România şi Polonia să-şi clarifice poziţiile
22 Feb 2008   •   15:02

Comisia Europeană a cerut vineri României şi Poloniei să-şi clarifice presupusul lor rol în transferul aerian de către CIA a unor deţinuţi suspectaţi de terorism şi a remarcat că cele două ţări au evitat solicitările în acest sens făcute de executivul european. Totuşi, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Johannes Laitenberger, a insistat că, până la un răspuns clar din partea celor două ţări, trebuie respectată prezumţia de nevinovăţie.

Scandalul zborurilor CIA a revenit joi în actualitate, după ce Casa Albă a admis că au fost comise erori în folosirea, fără ştiinţa Londrei, a unui teritoriu britanic din Oceanul Indian pentru transferul de deţinuţi bănuiţi de activităţi teroriste de către CIA.

Informaţia a fost confirmată de ministrul britanic de externe, David Miliband, care a recunoscut că autorităţile americane au utilizat de două ori teritoriul britanic pentru a transfera în secret doi indivizi pe care Agenţia Centrală de Informaţii îi bănuia de activităţi teroriste.

Aflat la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, premierul britanic Gordon Brown a calificat drept ?o afacere foarte serioasă? aceste dezvăluiri şi şi-a exprimat dezamăgirea pentru acest episod.

Rompres

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close