Antena 3 CNN Externe C.E. urmăreşte cu atenţie situaţia politică din România (VIDEO)

C.E. urmăreşte cu atenţie situaţia politică din România (VIDEO)

C.E. urmăreşte cu atenţie situaţia politică din România <font color=red>(VIDEO)</font>
15 Ian 2008   •   20:33

Oficialii europeni urmăresc atent situaţia politică din România, avertizează purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena 3, Mark Grey atrage atenţia că una dintre priorităţi trebuie să fie reformele din Justiţie. Asta în contextul în care la sfârşitul lunii Bruxelles-ul va face public un raport legat de evoluţia acestui domeniu. Şi se anunţă un raport destul de dur. Întrebat despre riscul activării clauzei de salvgardare pe justiţie, la raportul din iulie, oficialul european a precizat că totul depinde de Guvernul de la Bucureşti.

"Până când nu va fi publicată evaluarea din ianuarie, nu ar fi înţelept din partea mea să fac o predicţie pentru ceea ce se va întâmpla în iulie", a declarat Gray.

"Ceea ce va cuprinde raportul din iulie nu va depinde decât de Guvernul român şi numai de el. Noi nu vom face decât să evaluăm cât mai riguros şi în mod independent cum stau lucrurile", a adăugat oficialul de la Bruxelles.

Comisia Europeană urmăreşte îndeaproape situaţia politică din ţară, dar "nu este treaba CE să dea instrucţiuni Guvernului român în legătură cu cine să fie ministru al Justiţiei sau când să se întâmple acest lucru", a subliniat Mark Gray.

" În ceea ce priveşte procedurile de infringement, situaţia în care se află România este una perfect normală, comparativ cu celelalte state nou intrate în Uniunea Europeană. E drept, sunt câteva cazuri în care suspectăm încălcarea tratatului de aderare. Unul dintre ele este şi taxa auto", a apreciat Gray -

Antena 3

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close