Antena 3 CNN Externe C.E. va prezenta lista companiilor europene care îşi înşeală clienţii

C.E. va prezenta lista companiilor europene care îşi înşeală clienţii

C.E. va prezenta lista companiilor europene care îşi înşeală clienţii
31 Ian 2008   •   11:19

Comisia Europeană va da publicităţii o listă cu industriile şi companiile care îşi înşeală clienţii, practicând sume mult mai mari într-o ţară faţă de alta. Demersul Comisiei constituie o replică la nevoia pieţei europene de a răspunde aşteptărilor cetăţenilor şi de a se adapta mai bine la efectele globalizării. Comisarul european pentru Protecţia Consumatorului, Meglena Kuneva, va prezenta planurile de monitorizare a pieţei consumatorilor europeni. Obiectivele acestui proiect îl reprezintă evaluarea eficienţei pieţei, detectarea posibilelor carenţe şi luarea de măsuri corective, dacă va fi necesar.

Un raport dat publicităţii miercuri arată că britanicii sunt nevoiţi să plătească facturi de două ori mai mari pentru energia electrică decât cei din Grecia sau Belgia.

În următorii cinci ani, comisia speră să publice o listă cu 500 de produse, disponibilă în cele 27 de state membre UE, menită să dezvăluie cele mai scumpe ţări.

Meglena Kuneva a respins ideea că această iniţiativă constituie o încercare a Bruxelles-ului de a interveni în problema preţurilor din statele membre, comisarul afirmând că vrea doar să înţeleagă de unde provin aceste variaţii.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close