Antena 3 CNN Externe California. Simulare de cutremur de 7.8 pe scara Richter în vederea pregătirii pentru situaţii de urgenţă

California. Simulare de cutremur de 7.8 pe scara Richter în vederea pregătirii pentru situaţii de urgenţă

California. Simulare de cutremur de 7.8 pe scara Richter în vederea pregătirii pentru situaţii de urgenţă
14 Noi 2008   •   09:33

Cutremur de magnitudine 7,8 în sudul Californiei. 1.800 de morţi, 50.000 de răniţi şi 250.000 de oameni rămaşi fără adăpost. Din fericire, nu este vorba de un eveniment real ci de cea mai amplă simulare a unui seism din istoria Statelor Unite, la care au participat, ieri, peste cinci milioane de oameni.
Falsul seism s-a produs la ora 10, ora locală, în zona faliei San Andreas, cea mai importantă fractură geologică din sudul Californiei. Specialiştii au calculat că un cutremur de asemenea amploare ar face să vibreze clădirile din Los Angeles timp de aproape un minut. Pentru unii dintre voluntarii participanţi la simulare, a fost vorba mai mult de o joacă.
Dar, în şcoli, universităţi şi întreprinderi, milioane de oameni s-au străduit să dea cât mai mult realism exerciţiului. Un centru de primire a victimelor a fost amenajat pe un teren de sport al Universităţii Californiei de Sud, din Los Angeles. Falşii răniţi însângeraţi au aşteptat cuminţi să primească îngrijirile medicilor. În acest timp, echipele de salvare ale pompierilor, poliţiei şi medicilor au intervenit în diferite puncte ale zonei sinistrate. În final, autorităţile s-au declarat impresionate de reacţia serviciilor de urgenţă.
?Cred că am explicat foarte clar, când am devenit guvernator, că una este să vorbeşti despre pregătirea pentru situaţii de urgenţă şi cu totul altceva este să o testezi în mod real, să te antrenezi şi să vezi mereu unde sunt deficienţe, ca să le corectezi.? a declarat guvernatorul Californiei, Arnold Schwarznegger.
Geologii avertizează că probabilitatea unui asemenea cutremur în California de Sud este de 99%, în viitorii 30 de ani.
Antena 3

×
Subiecte în articol: california
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close