Antena 3 CNN Externe Campioană, dar cu ce cost! Susţine că a fost abuzată psihic şi fizic de părinţi şi antrenori

Campioană, dar cu ce cost! Susţine că a fost abuzată psihic şi fizic de părinţi şi antrenori

Campioană, dar cu ce cost! Susţine că a fost abuzată psihic şi fizic de părinţi şi antrenori
Sursa foto: Foto: www.dominique-moceanu.com
14 Iun 2012   •   08:11

Dominique Moceanu, gimnasta de origine română care a luat aurul olimpic pentru americani, i-a acuzat pe antrenorii Martha şi Bela Karolyi că o înfometau şi că o jigneau. Dezvăluirile au fost făcute într-un interviu acordat pentru CNN. Fosta sportivă susţine că antrenorii ştiau şi de bătăile primite de sportivă de la tatăl său şi că nu au făcut nimic în această privinţă.

La doar 14 ani, Dominique Moceanu era cel mai tânăr membru al echipei olimpice de gimnastică din Statele Unite. În spatele carierei sale strălucitoare, sportiva de origine română ascundea secrete îngrozitoare. Pentru prima oară, Moceanu a relatat pe larg abuzurile la care a fost supusă de Martha şi Bela Karolyi.



Dominque susţine că antrenorii îl sunau pe tatăl ei şi se plângeau de felul în care se prezenta la antrenamente. Drept pedeapsă, bărbatul o lovea cu cruzime. Martha şi Bela Karolyi au refuzat să comenteze acuzaţiilor gimnastei.

La 17 ani, Moceanu a obţinut un ordin de restricţie permanent împotriva tatălui său şi a câştigat în instanţă dreptul de a-şi primi banii şi de a îşi alege singură antrenorii. Moceanu s-a retras din gimnastică în urmă cu şase ani.



La puţin timp după retragere, în timp ce era însărcinată cu primul său copil, sportiva a primit o scrisoare din partea unei surori despre care nici măcar nu ştia că există. Aceasta s-a născut fără ambele picioare şi a fost dată spre adopţie.

În prezent, Moceanu încearcă să le ajute pe alte tinere gimnaste, care, asemenea ei, s-au îndrăgostit de acest gen de sport.

Citiţi şi: Viaţa ascunsă a unei campioane: Dominique Moceanu vorbeşte despre sora secretă şi tatăl abuziv, la ABC News






×
Subiecte în articol: gimnastica sport abuz
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close