Antena 3 Externe Canada trimite şase avioane de război în Europa de Est, în contextul crizei din Ucraina

Canada trimite şase avioane de război în Europa de Est, în contextul crizei din Ucraina

18 Apr 2014   •   08:24
Canada trimite şase avioane de război în Europa de Est, în contextul crizei din Ucraina

Oficialii canadieni vor trimite şase avioane de vânătoare de tip F-18 în Europa de Est, pentru a consolida capacităţile NATO, în contextul agravării crizei din Ucraina. Anunţul a fost făcut joi de premierul canadian Stephen Harper, citat de AFP.

Conform presei canadiene, avioanele vor fi staţionate în Polonia, însă Biroul premierului a refuzat să confirme această informaţie.

Anunţul Canadei intervine în contextul declaraţiilor de miercuri ale secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a anunţat că Alianţa va dispune de "mai multe avioane, mai multe nave şi va consolida pregătirea forţelor sale terestre".
   
"Canada continuă să condamne ferm ocupaţia rusă ilegală din Ucraina, precum şi gesturile militare provocatoare din partea Rusiei", a adăugat premierul canadian.

"Recunoaştem necesitatea de a consolida securitatea şi stabilitatea în Europa Centrală şi de Est", a adăugat el.
   
Anterior, Franţa a anunţat că va trimite până la sfârşitul lunii mai multe avioane de vânătoare în cadrul misiunii NATO de supraveghere a spaţiului aerian al ţărilor baltice. Marea Britanie, Germania şi Danemarca, de asemenea, şi-au propus serviciile în acest scop.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close