Antena 3 CNN Externe Carla One îl ridică pe Sarkozy la cer. Vedeţi noul avion al preşedintelui francez (FOTO)

Carla One îl ridică pe Sarkozy la cer. Vedeţi noul avion al preşedintelui francez (FOTO)

Carla One îl ridică pe Sarkozy la cer. Vedeţi noul avion al preşedintelui francez (FOTO)
Sursa foto: avion
10 Iul 2009   •   16:42

Preşedintele francez nu scapă nici o ocazie ca să arate cât de mult ţine la soţia lui. Nicolas Sarkozy a investit nu mai puţin de 50 de milioane de euro într-un avion Falcon 7X pe care l-a botezat ?Carla?. Aşadar, în timp ce americanii se laudă cu Air Force One, preşedintele francez nu se lasă nici el mai prejos şi zboară în...Carla One.

Primele poze ale aeronavei au apărut, vineri, în publicaţiile franceze, cu toate că Sarkozy vroia ca avionul să fie ţinut departe de privirile publicului pentru cât mai mult timp.

Potrivit publicaţiei franceze Le Point, avionul a fost achiziţionat pe 3 iulie şi a fost păstrat într-un hangar din aeroportul Villacoublay.



Exteriorul avionului a fost decorat în culorile specifice aeronavelor franceze, iar experţii din domeniu susţin că interiorul este caracterizat de eleganţă şi sobrietate, la fel ca toate aeronavele prezidenţiale.

Aeronava Falcon 7X are o lungime de 23.20 metri, iar viteza maximă pe care o atinge este de 953 km/oră.

?Carla One? nu este singurul avion care va purta numele Primei Doamne a Franţei. În tomna anului viitor, va fi livrat un alt avion care va purta numele Carlei Sarkozy.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close