Antena 3 CNN Externe Au fost şi alte aparate de zbor ale SUA interceptate de ruşi deasupra Mării Negre! Anunţul făcut de John Kirby

Au fost şi alte aparate de zbor ale SUA interceptate de ruşi deasupra Mării Negre! Anunţul făcut de John Kirby

Casa Albă a denunţat un act "necugetat" al Rusiei, după ce un avion rusesc de vânătoare s-a ciocnit intenționat cu o dronă americană de supraveghere deasupra Mării Negre, forțând SUA să-și doboare drona.

Au fost şi alte aparate de zbor ale SUA interceptate de ruşi deasupra Mării Negre! Anunţul făcut de John Kirby
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   20:30

Forțele aeriene americane au emis o declarație în care acuză aeronava rusă că acționează "în mod nesăbuit, nesănătos din punct de vedere ecologic și neprofesional".

Președintele american Joe Biden a fost informat cu privire la incident de consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, marți dimineață, potrivit coordonatorului de comunicații al Consiliului Național de Securitate, John Kirby.

Citeşte şi: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

Kirby a declarat că "nu este neobișnuit" ca aeronavele rusești să intercepteze aeronave americane deasupra Mării Negre și a spus că au existat alte interceptări în ultimele săptămâni.

"Nu este neobişnuit să existe interceptări de către aeronave ruseşti ale avioanele americane deasupra Mării Negre", transmite el.

Potrivit lui John Kirby, episodul de marți a fost unic prin cât de "nesigure, neprofesionale și nesăbuite" au fost acțiunile rusești.

Oficialii americani transmit că vor contacta Rusia pentru a-și exprima îngrijorarea cu privire la incident

"Este intenția Departamentului de Stat să se adreseze oficialilor ruși și să facă cunoscute în mod expres și direct preocupările noastre legate de acest incident", a spus Kirby.

El a refuzat să speculeze cu privire la intențiile piloților ruși.

Avioanele rusești și americane au operat deasupra Mării Negre în timpul războiului din Ucraina, dar aceasta este prima interacțiune de acest tip cunoscută.

SUA operează drone Reaper deasupra Mării Negre încă de dinainte de începutul războiului din Ucraina, folosind dronele spion pentru a monitoriza zona.

Un avion al US Navy survolează judeţele Constanţa şi Tulcea, după ce o dronă americană a fost lovită de ruşi în Marea Neagră

Un avion militar Boeing P-8 Poseidon al US Navy survolează, în această seară, judeţele Constanţa şi Tulcea, în special în zona de litoral a Mării Negre, după ce o dronă americană a fost lovită de avioane de vânătoare ale Rusiei.

Dronă americană, lovită intenţionat de un avion de vânătoare Su-27 (Suhoi) deasupra Mării Negre

O dronă americană MQ-9 Reaper a fost lovită intenţionat, astăzi, de un avion de vânătoare Su-27 al Forţelor Aeriene ale Rusiei, deasupra Mării Negre.

Potrivit CNN, drona se afla în zona apelor internaţionale ale Mării Negre atunci când a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti. Unul dintre avioane ar fi zburat în faţa dronei şi ar fi descărcat intenţionat combustibil pe aceasta.

De asemenea, cel de-al doilea avion de vânătoare rusesc ar fi lovit intenţionat partea din spate a dronei, acolo este situată şi elicea, motiv pentru care drona s-ar fi prăbuşit.

Vezi şi: Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră

×
Subiecte în articol: John Kirby Casa Alba avion rusesc drona
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close