Antena 3 CNN Externe Catastrofa aviatică la Madrid. O înregistrare video infirmă ipoteza incendiului la motor

Catastrofa aviatică la Madrid. O înregistrare video infirmă ipoteza incendiului la motor

Catastrofa aviatică la Madrid. O înregistrare video infirmă ipoteza incendiului la motor
23 Aug 2008   •   11:34

Spania este în doliu după tragedia de pe aeroportul din Madrid, în care au pierit 153 de oameni. Primele victime au fost înmormântate vineri, dar multe familii îndoliate mai au mult de aşteptat: peste o sută de corpuri carbonizate nu pot fi identificate decât prin teste ADN. Între timp, presa continuă speculaţiile asupra cauzelor accidentului.

În primele relatări asupra accidentului se vorbea despre incendiul unui motor, îndată după decolare. Această versiune este, însă, contrazisă de o înregistrare video, deocamdată secretă, a accidentului, care a fost prezentată anchetatorilor.

În faţa lipsei informaţiilor oficiale, rudele victimelor nu-şi mai pot stăpâni furia şi acuză compania Spanair, proprietara avionului, confruntată cu mari probleme financiare. Un fost pilot al companiei a declarat, sub acoperirea anonimatului, că Spanair face presiuni pentru ca avioanele sale să decoleze chiar dacă nu sunt pe deplin pregătite tehnic.

Un alt pilot a dezminţit, însă, această relatare. De asemenea, se pare că, după prima încercare, ratată, de decolare, unii pasageri au dorit să renunţe la zbor, dar nu li s-a permis. O ceremonie funebră solemnă va avea loc la 1 septembrie în catedrala din Madrid, dar primele victime au fost deja înmormântate. Între ele, un tânăr care avea rezervare pentru un alt avion, dar a schimbat-o în ultimul moment.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close