Antena 3 CNN Externe Cazul Crulic, făcut public de o jurnalistă din presa poloneză

Cazul Crulic, făcut public de o jurnalistă din presa poloneză

Cazul Crulic, făcut public de o jurnalistă din presa poloneză
17 Apr 2008   •   20:37

Cazul lui Claudiu Crulic, românul mort de foame într-un penitenciar din Cracovia, a fost făcut public de o jurnalistă poloneză, pe nume Malgorzata Nocun. Femeia, în vârstă de 27 de ani, lucrează la cel mai mare cotidian din Cracovia. Acum câteva luni, surse din spitalul ministerului de Interne i-au oferit informaţii despre un român doar piele şi os, aflat în greva foamei, care a murit aproape imediat ce a fost adus din închisoare. Jurnalista poloneză a reuşit să intre în posesie unor documente oficiale referitoare la starea lui Crulic. Nocun a vorbit cu doctorii şi cu gardienii care au intrat în contact cu românul.

"Da, gardienii pot fi vinovaţi. Ei au privit cum românul moare încet, încet. În hârtiile închisorii, tot acest chinuitor process este acoperit de lege?, povesteşte jurnalista -

?Crulic a vorbit cu psihologul închisorii, cu doctorii din penitencia, Dar mă întreb dacă cei de acolo au încercat cu adevărat să-l ajute pe acest om?, continuă femeia.

?În Polonia e o lege care prevede că nu poti hrăni forţat un om atata timp cât e conştient. Dacă sănătatea sau viaţa îi sunt în pericol, atunci trebuie să-l ajuţi pe acel om?, spune Nocun.

?Gardienii ar fi trebuit să ceară mai din timp aprobarea instanţei pentru a-l putea hrăni forţat. Puteau folosi o sondă pentru asta. Puteau încerca. Au făcut toate aceste lucruri doar când a fost prea târziu. Doctorii civili când l-au văzut pe Crulic au spus ca e un cadavru viu: doar piele şi os", a încheiat jurnalosta.

Jurnalsta a găsit chiar şi un martor care să depună mărturie că deţinutul român era în Italia în ziua în care cetăţeanul polonez a fost furat. Pentru această infracţiune, Crulic a fost încarcerat, iar.anchetatorii nu au luat în seamă alibiul românului.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close