Antena 3 CNN Externe Cazul Crulic în Franţa. Un român din puşcărie se plânge că este discriminat şi reţinut ilegal

Cazul Crulic în Franţa. Un român din puşcărie se plânge că este discriminat şi reţinut ilegal

Cazul Crulic în Franţa. Un român din puşcărie se plânge că este discriminat şi reţinut ilegal
30 Iun 2008   •   19:37

Cazul Crulic a devenit sursă de inspiraţie pentru infractorii români. Dintr-o puşcarie din Marsilia, un arădean, reţinut pentru proxenetism şi legături cu clanul Clămparu, se plânge Bucureştiului că este discriminat şi că detenţia nu-i prieşte. Familia e alarmată că bărbatul a slăbit prea mult. Gheorghe Bârsan, zis şi Ghiţă Pocăitul, a fost reţinut acum opt luni la vila lui din Arad. Bărbatul era căutat de Brigada de Reprimare a Proxenetismului din Marsilia, poliţiştii francezi având dovezi că arădeanul era unul dintre liderii unei reţele organizate de prostituţie.

Gheorghe Bârsan a fost încarcerat într-un penitenciar din Marsilia. Din spatele gratiilor, se plânge că este reţinut ilegal şi discriminat. ?Mi se spune Ghiţă Pocăitul pentru că sunt adept al unui cult protestant. Detest prostituţia şi cred că atât proxeneţii, cât şi prostituatele, merită pedeapsa capitală?, susţine Bârsan.

Pe modelul Crulic, românul care a murit într-o închisoare din Polonia, familia arădeanului pune pe jar statul român. ?Autorităţile franceze îl discriminează şi îl reţin ilegal. A slăbit în detenţie 10 kilograme şi are probleme cu stomacul?, susţine soţia acestuia într-o declaraţie.

Vizitat în penitenciar, Bârsan a pozat într-un bărbat echilibrat şi s-a lăudat cu relaţiile lui sus-puse. ?Sunt unul dintre cei mai influenţi oameni din Arad şi am la mână mulţi judecători, procurori şi poliţişti?, a spus el.

În acelaşi penitenciar din Marsilia este şi un şofer de la firma arădeanului. Bărbatul le-a povestit reprezentanţiilor Consulatului român că se teme pentru viaţa lui, pentru că Bârsan face legea de după gratii.

Poliţiştii francezi afirmă că au probe care demonstrează că arădeanul racola tinere şi le trimitea în Hexagon prin firma lui de transport. Fetele ajungeau în sudul Franţei, de unde erau preluate de alţi români, membri ai grupării. Anchetatorii au stabilit că reţeaua coordontă de Bârsan avea strânse legături cu clanul Clămparu.

INSPIRAT DE CAZUL CRULIC:


Observator

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close