Antena 3 CNN Externe Cazul sechestratorului Fritzl, descoperit de un medic austriac

Cazul sechestratorului Fritzl, descoperit de un medic austriac

Cazul sechestratorului Fritzl, descoperit de un medic austriac
12 Mai 2008   •   00:07

Bunăvoinţa şi curiozitatea unui medic austriac au dus la dezvăluirea cazului care a şocat lumea întreagă: Josef Fritzl şi-a ţinut prizonieră fiica timp de 24 de ani. Sechestratorul a şi abuzat sexual de aceasta, iar, în prezent, are mai mulţi copii cu fiica sa. Doctorul, pe numele său Albert Reiter, a refuzat să creadă minciunile lui Fritzl referitoare la secta dubioasă care a racolat-o pe Elisabeth, fiica acestuia, şi a început propria sa anchetă, relatează The Telegraph.

Totul a început când o tânără grav bolnavă a fost adusă la spital de bunicul ei. Singura şansă de supravieţuire au fost aparatele, la care a fost conectată imediat.

"Bunicul ei a povestit că şi-a găsit nepoata în pragul uşii", povesteşte Reiter.

"A spus că a fost abandonată de mama sa, care face parte dintr-o secta bizară. Nu mi-a plăcut tonul cu care vorbea şi ceva nu mi s-a părut în regulă. Am devenit şi mai bănuitor când lui Fritzl nu i se părea important să îmi răspundă la întrebări, cerându-mi doar să o fac bine pe Kerstin, pentru ca el să o poată lua iar acasă", spune medicul.

La o examinare mai atenta, Reiter a descoperit că tânăra de 19 ani aproape că nu avea dinţi, iar scrisoarea găsită în buzunarul fetei nu dădea impresia unei mame lipsite de milă.

"Nu îmi venea să cred că mama unei tinere de 19 ani, grav bolnavă, ar fi descărcat-o pur şi simplu la spital şi ar fi disparut. Din tonul pe care l-a folosit mama sa în scrisoare reieşea clar că ţinea foarte mult la copilul ei", a continuat medicul. Starea fetei s-a agravat şi Reiter a găsit de cuviinţă să o caute pe mama fetei.

"Eram sigur de un singur lucru: mama era singura persoană în măsură să o ajute", a spus Reiter. "L-am contactat iar pe bunic şi i-am spus că trebuie să vorbesc urgent cu mama fetei. Eram convins că ea avea informaţia cheie pentru boala misterioasă şi nu înţelegeam de ce el nu era dispus să coopereze, dar a acceptat pâna la urmă", a precizat medicul.

Într-un final, doctorul a reuşit să facă rost de o fotografie a fetei, pe care a publicat-o în presa locală. Reiter a angajat o echipa de specialisti pentru a o cautat pe mama fetei. De aici, cazul a ajuns la televiziune şi femeia a văzut apelul la televizorul din pivniţă. Totuşi, nu se ştie cum a reuşit aceasta să îl convingă pe Fritzl să o elibereze.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close