Antena 3 CNN Externe Cazul siamezelor românce, preluat de o nouă echipă de medici

Cazul siamezelor românce, preluat de o nouă echipă de medici

Cazul siamezelor românce, preluat de o nouă echipă de medici
29 Dec 2007   •   19:01

Alţi doctori încearcă să găsească soluţii pentru separarea gemenelor siameze Dogaru. Surorile Anastasia şi Tatiana au fost văzute de un chirurg de la Universitatea Yale. În câteva săptămâni, medicii le vor spune dacă încearcă şi ei o operaţie. Anastasia şi Tatiana au mers împreună cu părinţii, acum două săptămâni, în New Haven. Au avut o întâlnire cu medicul John Persing, specializat în chirurgie plastică la Universitatea Yale şi cu echipa acestuia. ?Am apreciat foarte mult felul de a aborda problema din partea echipei din Cleveland şi sperăm să avem cel puţin acelaşi realism din partea acestei echipe pe care am văzut-o acum. În primul rând, să se gândească la fete, şi nu la succesul medical?, povesteşte tatăl gemenelor.

În august, medicii de la spitalul Rainbow din Cleveland au întrerupt intervenţiile chirurgicale pentru separarea siamezelor. Motivul: în timpul ultimei operaţii, tensiunea Anastasiei a scăzut foarte mult şi doctorii au ajuns la concluzia că riscurile sunt prea mari. De atunci, fundaţia din Dallas, care se ocupă de îngrijirea siamezelor de origine română, a căutat alte echipe de medici dispuse să facă separarea.

Acum, Anastasia şi Tatiana se simt bine. Din octombrie, ca orice copil de vârsta lor, merg la grădiniţă. ?Vine autobuzul dimineaţa şi le aduce după aia acasă, la prânz, înapoi. Merg singure şi le place foarte mult să meargă cu autobuzul o jumătate de oră până la şcoală?, spune mama lor. Potrivit unui ziar local, cele două surori siameze au cucerit deja inimile multor locuitori din Cleveland, acolo unde familia Dogaru s-a mutat anul acesta în martie.

SPERANŢĂ PENTRU SIAMEZE:

Observator

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close