Antena 3 CNN Externe CE demarează o procedură de infringement împotriva Bulgariei

CE demarează o procedură de infringement împotriva Bulgariei

CE demarează o procedură de infringement împotriva Bulgariei
29 Ian 2008   •   16:26

Comisia Europeană a decis să iniţieze o nouă procedură de infringement împotriva Bulgariei. Motivul - o uzină de tratare a oţelului nu respectă standardele de mediu, relatează site-ul Novinite.com. Oficialii europeni au anunţat autorităţile de la Sofia cu privire la această măsură prin intermediul unei scrisori, datate la 17 ianuarie, potrivit presei bulgare. Procedura de infringement vine ca răspuns la nemulţumirile primarului Sofiei, Boyko Borissov, care a informat oficialii europeni, în vara anului trecut, despre nivelul ridicat de poluare al fabricii de tratare a oţelului de la Kremikovtzi.

Potrivit lui Borissov, noxele afectează suburbiile capitalei Bulgariei. ?Singura noastră dorinţă este ca Kremikovtzi să fie curăţată. Dacă nu reuşeşte să îndeplinească condiţiile de mediu, atunci ar trebui să fie închisă?, a declarat tranşat primarul Sofiei.

Păstrarea fabricii de oţel a fost adesea ţinta criticilor locuitorilor capitalei bulgare, cu atât mai mult cu cât de aici provine cea mai mare parte a smogului care acoperă Sofia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close