Antena 3 CNN Externe CEDO a condamnat Bulgaria pentru condiţiile din închisori (VIDEO)

CEDO a condamnat Bulgaria pentru condiţiile din închisori (VIDEO)

CEDO a condamnat Bulgaria pentru condiţiile din închisori <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Mar 2008   •   18:58

Imagini şocante din penitenciarele din Bulgaria. Câteva înregistrări cu prizonierii umiliţi în închisorile bulgăreşti au făcut înconjurul lumii. Cele mai recente imagini au fost filmate cu telefonul mobil şi postate pe Internet. Filmul, care arată modul în care este tratat un deţinut de colegii lui de celulă, a provocat un scandal de proporţii în Bulgaria. Rapoarte cu situaţia din penitenciarele de la sud de Dunăre au ajuns însă şi la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, care a condamnat Bulgaria pentru condiţiile deplorabile din închisori.

Judecătorii au decis să acorde unui deţinut o despăgubire de 6.000 de euro, după ce s-a văzut clar din înregistrări cum a fost umilit şi chinuit de alţi deţinuţi. Incidentul s-ar fi petrecut la începutul anului 2007, chiar în închisoarea centrală din Sofia. Un jurnalist bulgar a obţinut filmul şi l-a difuzat pe un post de televiziune de la Sofia. Deţinutul de etnie rromă, numit Cezar, este legat cu lesa şi violat de un alt deţinut, numit Ianko, un cunoscut interlop bulgar. Şeful direcţiei penitenciarelor a fost demis după apariţia filmului.

Bulgaria a fost condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului de două ori anul acesta pentru condiţiile din închisori. Deţinuţii s-au plâns că au stat în celule cu şobolani şi fără ferestre.

IMAGINI ŞOCANTE:

Antena 3

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close