Antena 3 CNN Externe Cehia. Mii de participanţi, la un marş pentru legalizarea marijuanei

Cehia. Mii de participanţi, la un marş pentru legalizarea marijuanei

Cehia. Mii de participanţi, la un marş pentru legalizarea marijuanei
12 Mai 2008   •   20:19

Mai multe sute de tineri s-au întâlnit sâmbătă 10 mai, în centrul oraşului Praga, capitala Cehiei, pentru a demonstra în favoarea legalizării marijuanei. Mii de persoane s-au alăturat marşului lor şi au participat la un concert în aer liber, pentru a suţine legalizarea marijuanei. Protestatarii au avut postere inscripţionate cu frunza de canabis, dar şi inscripţii ca „Legalizarea este necesară” sau „Miroase frumos”. Mirosul specific al marijuanei a completat atmosfera de la marşul tinerilor.

Protestatarii au manifestat paşnic, fiind însoţiţi de poliţia care a oprit şi traficul în zonele unde a fost necesar.Cehii care susţin legalizarea marijuanei se întâlnesc în fiecare an, cu regularitate, la începutul lunii mai, şi sunt doar o parte din mişcarea numită, anul acesta, Global Marijuana March (Marşul Global al Marijuanei).

Întâlnirea de sâmbătă a fost cea de-a unsprezecea, care a avut loc în Praga. Organizatotii marşului au estimat că au participat cel puţin 4000 de pesoane la marşul din acest an.

Demonstraţia, concertul, standurile cu răcoritoare şi toaletele ecologice, destinate participanţilor, au fost finanţate de sponsori, inclusiv de către firme care produc cosmetice şi alte produse din canabis.

Organizatorii speră că amendametul la codul penal, discutat acum în camera inferioară a parlamentului ceh, va schimba optica statului în privinţa mai multor droguri. Aceştia spun că noua lege ar trebui să facă diferenţa între marijuana şi drogurile puternice, de risc.

De asemenea se speră într-o anulare a pedepselor pentru cei care consumă sau cultivă marijuana doar pentru uzul propriu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close