Antena 3 CNN Externe Cel mai bogat om din China, Huang Guangyu, a dispărut

Cel mai bogat om din China, Huang Guangyu, a dispărut

Cel mai bogat om din China,  Huang Guangyu, a dispărut
24 Noi 2008   •   15:42

Omul de afaceri Huang Guangyu, cea mai bogată persoană din China, a dispărut, fiind anchetat de poliţie pentru încălcarea protocolului de tranzacţionare al acţiunilor, scrie "Times Online", citând presa chineză.
Compania pe care o deţine a anunţat că nu mai are veşti despre el de câteva zile. Luni, tranzacţionarea acţiunilor Gome Electrical Appliances Holdings a fost sistată la bursa de la Hong Kong. Întreprinderea spunea, într-un comunicat, că face "cercetările necesare" pentru a afla ce s-a întâmplat cu fondatorul şi acţionarul său majoritar.
Potrivit comunciatului, afacerile companiei vor continua, deşi nu se ştie nimic despre Huang Guangyu. O sursă apropiată companiei Gome a declarat că niciun departament guvernamental nu a contactat întreprinderea şi că nu a primit nici o înştiinţare despre despre o investigaţie legală asupra activităţilor sale. "Afacerile se derulează normal. Directorul general, Chen Xiao, conduce compania şi le spune furnizorilor că totul este bine", a sdeclarat sursa pentru "The Times".
Ziarele din China au semnalat faptul că Huang a fost interogat de poliţie pentru manipularea preţurilor acţiunilor companiei Shandong Jintai Group Co, un producător de medicamente listat la bursa din Shanghai, despre care se crede că ar fi controlată de fratele său, Huang Jinshi. Tranzacţionarea acţiunilor companiei au fost suspendate astăzi la Shanghai.
Aecasta nue prima anchetă a poliţiei care îl vizează pe Huang. În 2006, a fost pus sub cercetare, alături de fratele său, pentru nereguli financiare în folosirea unui împrumut în scopul speculei imobiliare. A fost, în cee din urmă, eliberat.
Huang, (39 de ani) e poreclit "Prinţul Măcelar" şi s-a clasat pe prima poziţie în clasamentul Hurun al celor mai bogaţi chienzi, având o avere de 6.3 miliarde de dolari.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: disparitie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close