Antena 3 CNN Externe Cel mai cunoscut produs naturist de slăbit afectează grav sănătatea

Cel mai cunoscut produs naturist de slăbit afectează grav sănătatea

Cel mai cunoscut produs naturist de slăbit afectează grav sănătatea
22 Apr 2008   •   19:35

Cel mai cunoscut produs naturist de slăbit din lume este respins de autorităţile spaniole. Ministerul Sănătăţii de la Madrid a lansat marţi un avertisment în legătură cu posibilele pericole care pot apărea în urma folosirii Herbalife. Produsele au intrat pe piaţă acum 30 de ani, iar în România sunt de 10 ani. Tratamentul Herbalife este aşadar disponibil şi pe piaţa românească. Legislaţia privind comercializarea unor astfel de produse presupune înscrierea lor la institutul de bioresurse alimentare, subordonat Ministerului Agriculturii.

Ministerul Sănătăţii din Spania a descoperit câteva cazuri de toxicitate hepatică, apărute în urma consumului acestor produse. Este vorba despre pastile dietetice, suplimente alimentare pentru slăbit. Şi au demarat o anchetă.

În România, ca şi în alte ţări, produsele se comercializează direct la domiciliu. Nu sunt distribuite în farmacii şi nici în magazine deschise publicului. Totuşi, sunt cunoscute şi chiar utilizate în număr foarte mare. Distribuitorii produselor în România spun că pastilele nu fac rău, decât în cantităţi foarte mari. Totuşi, recunosc că în compoziţia anumitor pastile există plante care nu sunt tocmai bune pentru organism. Este vorba despre Vanadiu, care se regăseşte pe o listă neagră întocmită de Ministerul Sănătăţii.

Medicii recomandă o dietă echilibrată, care să ofere toate ingredientele nutritive necesare unei dezvoltări normale. Astfel de produse cu proprietăţi nutriţionale adiţionale nu fac decât să perturbe organismul.

Observator

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close