Antena 3 CNN Externe Cel mai de temut lider jihadist este luat la mişto pe internet! "Spune că este WALI, dar are ceas ca James Bond!" (VIDEO)

Cel mai de temut lider jihadist este luat la mişto pe internet! "Spune că este WALI, dar are ceas ca James Bond!" (VIDEO)

Cel mai de temut lider jihadist este luat la mişto pe internet! "Spune că este WALI, dar are ceas ca James Bond!" (VIDEO)
07 Iul 2014   •   17:12

Liderul grupării jihadiste Statul Islamic Irakian şi Levant (SIIL), cel care a apărut la o procesiune religioasă dedicată marii sărbători a Ramadanului şi care a cerut întregii suflări musulmane să i se supună, a stârnit confuzie în rândul credincioşilor şi a devenit subiectul ironiilor acide pe forumurile reţelelor sociale.
Abu Bakr al-Baghdadi a apărut la această întâlnire cu un ceas de mână în valoare de 6500 de dolari.

Se presupune că predica sa a fost ţinută în Marea Moschee din Mosul. Îmbrăcat sobru, în robă neagră şi turban de aceeaşi culoare, liderul sunnit a fost luat în derâdere după ce mai multe persoane au observat orologiul scump, în contradicţie cu obişnuitele sale prelegeri care propovăduiesc o viaţă modestă în slujba lui Allah.

Cei mai vigilenţi spun că ar putea fi vorba de un Rolex, un Seconda sau un Omega Seamaster, ceas care a fost asociat cu personajul de film James Bond, din celebra serie cinematografică omonimă.

Alegerea acestui accesoriu preţios acelui care susţine întemeierea unui califat islamic a fost criticată şi luată în băşcălie, de vreme ce el vrea să transmită un mesaj prin care se vrea să apară o persoană modestă, prin predici foarte asemănătoare celor susţinute cu peste 1000 de ani în urmă.


"Nu sunt mai bun sau mai neprihănit decât voi", spune al-Baghdadi în acest pasaj filmat.
"Eu sunt wali (conducător, lider), cel care vă îndrumă, chair dacă nu sunt cel mai bun dintre voi. Dacă ma vedeţi pe drumul cel bun, ajutaţi-mă! Dacă mă vedeţi pe o cale greşită, sfătuiţi-mă sau opriţi-mă! Fiţi supuşii mei aşa cum şi eu sunt supus lui Allah"

Agenţiile de securitate irakiene verifică acum autencitatea materialului video, difuzat deja pe două pagini web, recunoscute pentru afinitatea lor sunnită.
Surprinderea este cu atât mai mare, cu cât oficialii irakieni de la Bagdad anunţaseră cu surle şi trâmbiţe că liderul SIIL fusese lichidat într-o operaţiune militară anterioară.
 

×
Subiecte în articol: Abu Bakr al-Baghdadi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close