Antena 3 CNN Externe Cel mai mare traficant marocan de haşiş, prins de poliţia spaniolă (VIDEO)

Cel mai mare traficant marocan de haşiş, prins de poliţia spaniolă (VIDEO)

Cel mai mare traficant marocan de haşiş, prins de poliţia spaniolă <font color=red>(VIDEO)</font>
24 Apr 2008   •   19:01

Poliţia din Spania a capturat unul dintre cei mai mari traficanţi de haşiş din lume, care evadase dintr-o închisoare marocană în urmă cu cinci luni. Mohammed Tayeb Ahmed a fost arestat în enclava spaniolă Ceuta, de pe coasata de nord a Marocului. Statul african eliberase un mandat internaţional de arestare pentru magnatul drogurilor, cunoscut în Spania drept El Nene, care servea o pedeapsă de opt ani în închisoarea Kenitra, la 40 de kilometri nord de capitala Rabat.

Ahmed, care a acumulat o avere estimată la 30 de milioane de euro, a mituit personalul închisorii pentru a i se permite să aibă trei celule, toate cu aer condiţionat, televizor, DVD şi un calculator cu acces la internet. Conform poliţiei spaniole, evadarea lui, graţie complicităţii paznicilor, nu a fost constatată decât la o săptămână după ce a avut loc. Opt gardieni au primit de altfel condamnări de la 2 la 4 ani de închisoare.

Maroc a fost privită drept principala ţară producătoare de haşiş, dar ar putea pierde această poziţie în faţa Afghanistanului, după ce o campanie guvernamentală împotriva culturilor de canabis a stârpit o parte din recolte. Fermierii marocani cresc canabisul ? planta din care se obţine haşişul ? pe aproximativ 60.000 de hectare. Traficanţii, ca Ahmed, fac apoi contrabandă cu respectivul drog, în Spania, ducându-l astfel pe piaţa europeană.



Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close