Antena 3 CNN Externe Cenuşa alpinistului român mort în SUA va fi împrăştiată deasupra munţilor (VIDEO)

Cenuşa alpinistului român mort în SUA va fi împrăştiată deasupra munţilor (VIDEO)

Cenuşa alpinistului român mort în SUA va fi împrăştiată deasupra munţilor <font color=red>(VIDEO)</font>
13 Iun 2008   •   20:03

A iubit muntele şi tocmai muntele l-a omorât. A murit ştiind însă că şi-a salvat soţia odata cu asta. Este tragica poveste a lui Eduard Burceag, românul care şi-a pierdut viaţa într-o furtună, în Statele Unite. Cenuşa lui va fi împrăştiată deasupra celor mai înalte creste, aceasta fiind ultima sa dorinţă, fără să-şi imagineze că va fi omorât chiar de capriciile muntelui.

Eduard şi soţia lui, Mariana, se iubeau foarte mult şi au fost nedespărţiţi încă din liceu. S-au căsătorit în 2000 şi au doi copii. Iustin face 6 ani în noiembrie, iar Nicolas Sebastian a împlinit 3 ani. Eduard, în vârstă de 31 de ani, avea o familie fericită. Locuia în Bellevue, era inginer de software şi tată. Vestea morţii românului a căzut ca un trăsnet peste familia lui şi a soţiei. Cuplul împreună cu un prieten au plecat pe un traseu montan.



Deşi erau alpinişti cu o experienţă foarte bună, au fost luaţi prin surprindere de vremea capricioasă. Eduard şi-a dat viaţa pentru ca soţia lui şi cel mai bun prieten să trăiască. Valentin Burceag, tatăl lui Eduard, mărturisea înainte să plece spre Seattle, să-şi vadă fiul pentru ultima oară, că ?mai în glumă, mai în serios, spunea că dacă ar fi să moară, ultima lui dorinţă ar fi să fie incinerat, iar cenuşa să fie aruncată de la înălţimea munţilor". Eduard a lăsat în urmă o soţie teafără, dar împietrită de durere şi doi copii prea mici pentru a realiza că-şi vor mai vedea tatăl doar în fotografii.

Observator

×
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close