Antena 3 CNN Externe Cercetătorii australieni au identificat genele care influenţează dezvoltarea gripei

Cercetătorii australieni au identificat genele care influenţează dezvoltarea gripei

Cercetătorii australieni au identificat genele care influenţează dezvoltarea gripei
01 Dec 2008   •   23:33

Motivul pentru care anumite persoane scapă foarte repede de gripă în timp ce altele se luptă cu virusul mai multe săptămâni este o combinaţie de gene, informează telegraph.co.uk.
Un grup de cercetători australieni a descoperit o serie de gene care cresc de opt ori probabilitatea ca anumiţi bolnavi să prezinte simptome mai grave de gripă. Specialiştii au mai descoperit că un număr restrâns de persoane posedă o combinaţie de gene care care produce o rezistenţă crescută în faţa gripei şi contribuie la vindecarea mai rapidă a pacienţilor.
Cercetătorii au analizat diferenţele dintre răspunsurile sistemului imunitar. Studiul a fost realizat cu ajutorul a 300 de persoane care sufereau de mononucleoză infecţioasă, de febră provocată de virusul Ross River şi febră Q.
Numai 18 % dintre pacienţi au prezentat gene puternice care i-a protejat de maladii, în timp ce 28% s-au confruntat cu simptome severe şi au avut nevoie de mai mult timp pentru a se vindeca.
Studiul, condus de Ute Vollmer-Conna, a analizat în premieră felul în care gravitatea unei boli este influenţată de gene.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close