Antena 3 CNN Externe Cercetătorii irlandezi au descoperit un medicament care vindecă leucemia

Cercetătorii irlandezi au descoperit un medicament care vindecă leucemia

Cercetătorii irlandezi au descoperit un medicament care vindecă leucemia
Sursa foto: medicament
08 Noi 2009   •   22:43

Un nou medicament, denumit PBOX-15, ar putea veni de hac leucemiei. Cercetătorii spun că acesta poate distruge celulele canceroase, prezente la pacienţii adulţi cu un pronostic slab şi la care celelalte tipuri de tratament nu au dat rezultat.

Studiul a fost efectuat de specialiştii de la Colegiul Trinity din Dublin, în parteneriat cu Universitatea din Sienna, Italia, şi publicat în Cancer Research.

Profesorul Mark Lawler a declarat că ar mai putea trece încă trei ? cinci ani până când medicamentul să fie pus în vânzare. ?Ne aflăm încă într-un stadiu incipient?, a spus acesta. Deocamdată sunt testate efectele secundare pe care le-ar putea avea tratamentul.

Profesorul Lawler, care a coordonat echipa de cercetare, a spus că PBOX-15 a atacat şi distrus structura celulelor canceroase care provoacă leucemia. A fost de asemenea eficient în cazul leucemiei limfocitare cronice, forma cel mai des întâlnită la adulţi.

Numai în Marea Britanie, peste 3.000 de oameni sunt diagnosticaţi anual cu această boală, majoritatea având vârsta de peste 60 de ani.

Cercetătorii sunt de părere că noul medicament este mai eficient decât cele folosite în prezent pentru tratarea bolii.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: medicament leucemie
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close