Antena 3 CNN Externe Cercetătorii lucrează la o pastilă anticoncepţională pentru bărbaţi

Cercetătorii lucrează la o pastilă anticoncepţională pentru bărbaţi

Cercetătorii lucrează la o pastilă anticoncepţională pentru bărbaţi
28 Dec 2007   •   16:39

Cercetătorii americani lucrează la o pastilă anticoncepţională pentru bărbaţi care nu le va afecta viaţa sexuală. Pastila nu va avea nici un fel de efect pe termen lung asupra fertilităţii bărbaţilor. Metoda va ajuta cuplurile la împărţirea responsabilităţii în ceea ce priveşte contraceptivele, lucru care până acum cădea exclusiv pe umerii femeilor.

"Orice pastilă care poate fi luată zilnic şi care schimbă calitatea spermei fără a afecta hormonii este un lucru bun", consideră Allan Pacey, expert în fertilitatea bărbaţilor de la Universitatea Sheffield. Doctorul Pacey crede că pastila "va prinde" mai ales la cei care au o relaţie stabilă.

"Cea mai mare grijă a femeilor va fi dacă să aibă sau nu încredere că partenerii lor vor lua pastila", a declarat doctorul. "Celelate două opţiuni ale bărbaţilor sunt prezervativele sau vasectomia. Dezvoltarea unei pilule pentru bărbaţi ar fi de foarte mare folos cuplurilor", a precizat Rebecca Findlay, de la Asociaţia de Planning Familial.

Până acum, medicamentul numit CDB-4022 a fost testat doar pe animale dar în curând vor începe şi experimentele pe oameni. Cercetările finanţate de guvernul american au demonstrat că medicamentul blochează rapid producţia de spermă.

Această pastilă este una din mai multele încercări de a realiza contraceptive pentru bărbaţi. Companiile farmaceutice încearcă astfel să obţină o parte din cele 21 de miliarde de lire sterline pe care le cheltuiesc anual femeile pe pilule contraceptive.

Multe din medicamentele dezvoltate, însă, sunt bazate pe hormoni şi prezintă riscul unor efecte secundare nedorite.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close