Antena 3 CNN Externe Cercetătorii suedezi au creat iluzia schimbului de corpuri

Cercetătorii suedezi au creat iluzia schimbului de corpuri

Cercetătorii suedezi au creat iluzia schimbului de corpuri
03 Dec 2008   •   19:41

Un sistem de camere video cu circuit închis a fost folosit de cercetătorii suedezi pentru a crea iluzia unui schimb de corpuri. Utilizând acest sistem, oamenii de ştiinţă au făcut un grup de femei să creadă că se află în corpuri de bărbaţi.
Prin intermediul acestui studiu, suedezii au reuşit să demonstreze că este posibilă manipularea minţii umane pentru a crea senzaţia că o persoană s-a mutat în corpul alteia, informează Mediafax.
Iluzia schimbului de corpuri a fost realizată în mai multe etape. În primă instanţă, una dintre mâinile fiecărui voluntar a fost ascunsă şi lovită în acelaşi timp cu o mână de cauciuc, care era vizibilă. Creierele voluntarilor le-au indus acestora senzaţia că braţul de cauciuc era mâna lor.
Apoi, folosind un sistem de camere video cu circuit închis, cercetătorii au reuşit să-i facă pe voluntari să creadă că un manechin de cauciuc era adevăratul lor corp. În continuare, cercetătorii au reuşit să-i facă pe voluntari să creadă că ei se află în corpul altor persoane.
Persoanele care au participat în mod voluntar la experiment au fost dotate cu un set de căşti cu lentilă video, conectat la camerele video ale manechinului. Căştile au transmis participanţilor la studiu imaginile preluate de camerele amplasate pe manechin, proiectând imagini stereoscopice pe lentilele din faţa ochilor voluntarilor.
Cercetătorii suedezii nu au reuşit să-i facă pe participanţii la studiu să creadă că s-au transformat într-un obiect solid.
Antena3.ro

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close