Antena 3 CNN Externe Chavez a obţinut eliberarea celor două ostatice de la gherila columbiană (VIDEO)

Chavez a obţinut eliberarea celor două ostatice de la gherila columbiană (VIDEO)

Chavez a obţinut eliberarea celor două ostatice de la gherila columbiană <font color=red>(VIDEO)</font>
11 Ian 2008   •   08:23

Cele două ostatice eliberate de gherila comunistă columbiană au sosit, joi, în capitala Venezuelei, Caracas, unde şi-au revăzut familiile după ani de captivitate. Rebelii columbieni mai deţin câteva zeci de oameni politici şi militari, dar nu sunt dispuşi să-i pună în libertate, decât în schimbul tovarăşilor aflaţi în închisori. Avocata Clara Rojas şi fosta senatoare Consuelo Gonzalez au fost capturate de gherilă acum şase ani. Rebelii au acceptat să le elibereze fără condiţii ca un gest de bunăvoinţă faţă de preşedintele venezuelan Hugo Chavez. O primă tentativă de eliberare a eşuat în decembrie anul trecut.

Joi, însă, Chavez a anunţat, cu multă emoţie, că operaţiunea a fost reluată şi s-a încheiat cu succes. Cele două femei au fost preluate, din junglă, de elicoptere, iar apoi au plecat cu avionul la Caracas, unde le aşteptau familiile şi oficialităţile venezuelane.

Scena întâlnirii a fost deosebit de emoţionantă. Consuelo Gonzalez şi-a luat în braţe o nepoată pe care o vedea pentru prima oară. La rândul ei, Clara Rojas este nerăbdătoare să-şi revadă fiul născut în captivitate, pe care rebelii i l-au luat şi l-au încredinţat unei familii adoptive din Bogota.

Eliberarea celor două femei este un succes diplomatic pentru preşedintele Chavez, recunoscut, fără entuziasm, şi de Statele Unite -

Eliberarea femeilor a suscitat manifestări de bucurie în Columbia şi chiar în Franţa, deoarece una din cele mai celebre prizoniere ale rebelilor, Ingrid Betancourt, are şi cetăţenie franceză.

Din păcate, Clara Rojas, care a fost răpită împreună cu Ingrid Betancourt, a adus o veste proastă: de trei ani, nu mai are nici o ştire despre prietena ei.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close