Antena 3 CNN Externe Chile. 30 de tineri au fost arestaţi la Santiago în urma unui protest violent

Chile. 30 de tineri au fost arestaţi la Santiago în urma unui protest violent

Chile. 30 de tineri au fost arestaţi la Santiago în urma unui protest violent
29 Mar 2008   •   12:10

30 de tineri au fost arestaţi vineri în capitala statului Chile, Santiago, în urma unor violenţe între studenţi şi forţele de ordine. Tinerii chilieni au dat startul protestelor anti-guvernamentale, care au loc în fiecare an, în memoria a doi fraţi, ucişi în timpul dictaturii lui Augusto Pinochet. Zeci de tineri chilieni au ieşit vineri pe străzile oraşului Santiago. Aceştia au scandat slogane anti-guvernamentale şi au criticat modul în care Executivul se comportă în domeniul educaţional. Protestatarii susţin că în Chile sunt favorizaţi tinerii din familiile bogate şi sunt excluşi săracii.

Protestul început de tineri la Santiago s-a transformat repede într-unul violent. Unii tineri cu feţele mascate au început să arunce cu pietre în poliţişti. Forţele de ordine au răspuns la rândul lor cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă. Potrivit presei locale, cel puţin 30 de tineri au fost arestaţi.

Incidente de acest gen au loc în fiecare an, în Chile, de Ziua Tânărului Combatant. Evenimentul este organizat în memoria fraţilor Vergara, doi tineri ucişi în trecut pentru că s-au opus dictaturii lui Augusto Pinochet. Comemorarea propriu-zisă are loc sâmbătă, iar preşedintele ţării a făcut apel la calm.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close