Antena 3 CNN Externe China. 18 morţi şi 2 răniţi, în urma unei alunecări de teren

China. 18 morţi şi 2 răniţi, în urma unei alunecări de teren

China. 18 morţi şi 2 răniţi, în urma unei alunecări de teren
Sursa foto: Foto: colombiareports.com
06 Iul 2011   •   08:46

18 persoane au murit şi alte două au fost rănite în nordul Chinei, în urma unei alunecări de teren provocată de ploile torenţiale, informează AFP.

Fenomenul a afectat oraşul Lueyang, în provincia Shaanxi, unde a distrus 12 case, potrivit unui comunicat al Guvernului districtului.

Mai mult decât atât, o amplă şi spectaculoasă operaţiune de salvare a avut loc în provincia chineză Sichuan, după ce aproape o sută de persoane au rămas blocate pe un pod distrus de inundaţii. O secţiune a podului s-a prăbuşit în urma unei violente alunecări de teren iar salvatorii au folosit cele mai ingenioase metode pentru a-i scoate pe oameni la liman.

Ploile torenţiale şi şuvoaiele de noroi şi stânci au prefăcut într-o capcană podul din provincia Sichuan. Zeci de localnici şi turişti au rămas blocaţi pe una din secţiunile podului. Şoseaua era întreruptă şi în cealaltă direcţie de alunecările de teren. Iar ceea ce mai rămăsese din pod risca să fie luat de ape în orice moment.

Vântul şi apele care nu încetau să crească au pus la grea încercare cablurile pompierilor iar întregul sistem a devenit nesigur. Salvatorii au găsit, atunci, o altă soluţie: un excavator cu braţ foarte lung, blocat şi el pe pod, a fost adus să-i recupereze pe sinistraţi. La început, oamenii s-au cam temut să ia loc în cupa utilajului, dar s-au liniştit când şi-au dat seama că acesta fusese adus chiar din satul lor.

 


×
Subiecte în articol: alunecare de teren China morti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close