Antena 3 CNN Externe China. Autorităţile vor să interzică YouTube şi alte site-uri "degenerate"

China. Autorităţile vor să interzică YouTube şi alte site-uri "degenerate"

China. Autorităţile vor să interzică YouTube şi alte site-uri "degenerate"
04 Ian 2008   •   15:36

Guvernul Chinei intenţionează să interzică accesarea unor site-uri de internet precum YouTube, precizând că aceste pagini web creează cetăţenilor chinezi o ?gândire degenerată?. Noile reglementări vor intra în vigoare de la 31 ianuarie şi au fost aprobate de Administraţia Statală de Radio, Film şi Televiziune şi de către Ministerul Industriei Informaţiilor.

Conform acestei politici a guvernului chinez, site-urile web care pun la dispoziţie sau care permit descărcarea de videoclipuri trebuie să obţină permise guvernamentale sau să fie companii care se află în proprietatea statului.

Noile reglementări vor interzice providerilor de internet postarea videoclipurilor care conţin secrete naţionale, care ating reputaţia Chinei, provoacă instabilitate socială sau promovează pornografia. Furnizorii de internet vor fi nevoiţi să şteargă astfel de materiale şi să le raporteze instituţiilor statului.

?Cei care furnizează servicii video de internet trebuie să servească poporul şi socialismul?, prevede noul regulament. Permisele trebuie reînnoite la fiecare trei ani iar operatorilor care nu respectă regulile le-ar putea fi interzisă, timp de cinci ani, furnizarea serviciilor video.

Statutul site-urilor ca YouTube rămâne sub semnul întrebării. Sediul său este în California dar este disponibil şi în limba chineză.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close